Hopeamitali hiihdosta

 Ehkä 1895 tai sitten ei  ●  hopeaa    löytöpaikka: Sipoo


Varhaisnuorisoa ollessani osallistuin kerran tilapäisessä mielenhäiriössä hiihtokilpailuun ja tulin toiseksi. Kaikki ihmettelivät että olinkin yllättäen niin hyvä - itse kaikkein eniten. Mutta en minä vaan saanut mitään tällaista älyttömän hienoa oikeaa hopeamitalia! 

Vähän kyllä ihmettelin myöhemmin kun tajusin että tullakseni toiseksi minun olisi käytännössä pitänyt ohittaa matkalla muutamia kanssakilpailijoita, mutta en ollut ohittanut ketään. Muutenkin maali tuntui ilmestyneen eteen yllättävän pian. Jälkeenpäin aloin olla varma että olin vahingossa oikaissut jossakin kohtaa.

Epäily vahvistui, kun minut lähetettiin menestykseni johdosta piirinmestaruuskisoihin, ja hävisin kaikille ihan reilusti. Maalisuoralla tosin onnistuin pinnistelemään niin että sain pidettyä pari hiihtäjää takanani, mutta pettymyksekseni paljastui että ne olivatkin seuraavan lähdön hiihtäjiä. Oman lähtöni kilpailijat olivat tulleet maaliin jo kauan sitten.

Niin että oli varmasti ihan oikein etten saanut mitalia.

Kaikki tämä on niin noloa, etten viitsi tästä hiihtoaiheesta sen enempää kirjoitella, joten siirtykäähän seuraavaan esineeseen.

Tai täytyy kai todeta vielä, etten minä sitäkään tiedä onko tämä oikeasti toiseksi tulleelle vuonna 1895 annettu hopeamitali, vaiko jokin myöhemmin annettu muisto- tai ansiomitali jossa on seuran perustamisvuosi. Jos joku tietää, niin kertokoon. Mutta hieno se on. Ja nyt pois täältä, hus!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkapuvun napit

Kukkanapit

Jauhosinetit

Tipat

Köyhemmän miehen sinettisormus

Pipari

Klipat

Viikinkikauppiaan rahakätkö

Viikinkikauppiaan virallinen standardipunnus

Taikarahat